Baby Driver - vauhtia ja hyvää musiikkia


Baby Driver on lähiaikoina katsomistani elokuvista helposti paras. Se vetää katsojan mukaan Ansel Elgortin näyttelemän päähenkilö Babyn vauhdikkaaseen elämään.

Kun Baby yritti varastaa Kevin Spaceyn esittämän rikollispomon auton, tämä pakottaa Babyn työskentelemään itselleen pakoauton kuljettajana. Se ei ole ongelma sillä siinä Baby on todella taitava. Kun vain on hyvää musiikkia, pääsee Baby pakoon mistä vain tilanteesta. Babyn täytyy tehdä tietty määrä keikkoja päästäkseen eroon rikollisesta työtehtävästä. Kun Baby tapaakin Lily Jamesin esittämän Deboran ja rakastuu tähän, haluaa nuori mies heti pois työstään.

Elokuvassa yhdistyvät täydellisesti toiminta, romantiikka ja sopivan pieni määrä komediaa. Elokuvaan on yhdistetty hienosti musiikki ja siten elokuvan soundtrackille on mahtunut monia artisteja ja kappaleita, muiden muassa Queenin Brighton rock. Musiikkia oli helppo liittää mukaan elokuvan käsikirjoitukseen, sillä päähenkilö elää kuulokkeet jatkuvasti korvissaan ja tarvitsee musiikin ajaakseen niin mahtavasti.

Edgar Wrightin kirjoittama käsikirjoitus on upea ja siinä riittää käänteitä loppuun asti. Käsikirjoituksessa korostetaan rikoksien teossa juuri pakoauton ajajaa ja suurin osa ryöstö kohtauksista onkin kuvattu nimenomaan musiikin tahtiin sopivaksi ja itse ryöstö tapahtuu nopeasti. Yhden biisin aikana hoidetaan sekä ryöstö että pakeneminenkin.

Elokuvan päähenkilöt ovat loistavasti tehtyjä. Kaikilla on tietty oma tyyli puhua ja pukeutua ja monilta on helppo löytää myös heikkouksina käytettäviä piirteitä. Hahmojen välille luodut siteet ja ihmissuhteet ovat kuin verkko ja on hienoa nähdä kuinka eri hahmot käyttäytyvät toistensa seurassa.

Näyttelijät sopivat kaikki hahmoilleen täydellisesti ja antavat uskottavan esityksen. Varsinkin Babyn näyttelijä Ansel Elgrot, joka on ennen ollut myös elokuvissa Divergent ja The fault in our stars.

Kokonaisuudessaan elokuva oli mahtava ja pääsi nopeasti oman lempielokuvalistani kärki kolmikkoon. Katsoisin sen mielelläni uudelleen ja suosittelen suuresti kaikille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarina: En kyllästynyt

Heipä hei immeiset :)

Busseja, kaakaota ja to go- mukeja