Kolumni: Seksuaalivähemmistöjen ylistäminen somessa aiheuttaa vihaa

Homoseksuaalisuus, biseksuaalisuus ja panseksuaalisuus. Nainen, mies ja transsukupuoli. Nykyaikana seksuaalisia suuntautumisia ja sukupuolia on niin monia, ettei kukaan osaa selittää niitä kaikkia. Se on täysin okei. Kaikilla on oikeus tuntea olevansa juuri sitä sukupuolta kuin tuntee ja tuntea seksuaalista vetoa keneen vain.

Pari vuotta sitten lähes kaikkialla maailmassaseksuaalivähemmistöjen edustajia pidettiin epäluonnollisina. Sanaa homo käytettiin haukkumasanana. Jos joku henkilö oli homoseksuaalinen häntäkiusattiin ja pahimmassa tapauksessa saatettiin jopa kadulla kävellessä pahoinpidellä seksuaalisen suuntautumisensa takia. Nykyään, seksuaalivähemmistöjen edustajia on lähes yhtä paljon kuin heteroseksuaalisia ihmisiä. Siitä johtuen joidenkin nuorten keskuudessa seksuaalivähemmistöön kuuluminen voidaan nähdä coolina.

Seksuaalivähemmistöjen suosion ja cooliuden johdosta, jotkut nuoret jopa ihannoivat niihin kuulumista. Jotkut saattavat jopa päättää olevansa esimerkiksi homoja tai lesboja, vaikka eivät välttämättä oikeasti sitä olisikaan. Typerin asia maailmassa on esittää jotain mitä ei oikeasti ole. Juuri sitä nämä jotkut nuoret tekevät. He yrittävät väkisin olla, jotain mikä on siistiä tai trendikkään oloista. He valehtelevat itselleen ja muille.

Erilaisissa kokeiluissa, kuten vaikka siinä että hetero nainen suutele toista hetero naista pari alkoholijuomaa bileissä juotuaan, ei tietenkään ole mitään pahaa. Jos tällaisen kokeilun jälkeen, tajuaakin olevansa homo- tai biseksuaalinen, niin kiva juttu. Mutta jos sen tekee siksi, että yrittää väkisin kuulua seksuaalivähemmistöön, niin se ei ole hyvä asia.

Tärkeintä maailmassa on olla rehellinen itselleen ja olla täysin oma itsensä riippumatta siitä onko se ”trendikästä” vai ei. Jos valehtelee itselleen, on vaikea huomata muiden valheita. Ja jos yrittää olla jotain mitä ei oikeasti ole, kadottaa pian todellisen itsensä sen esityksen taakse.


Seksuaalivähemmistöjen paikka tässä yhteiskunnassa ei ole vieläkään täysin turvattu tai kaikkien hyväksymä. Tällainen itsensä seksuaalivähemmistöksi pakottaminen ja sen somessa ylistäminen ajaa ne ihmiset, jotka vieläkin vastustavat seksuaalivähemmistöjä, raivostumaan vielä enemmän. Se saattaa johtaa näiden todellisten seksuaalivähemmistöön kuuluvien elämästä hankalaa ja jopa vaarallista. On tärkeää pitää huolta, ettei kukaan ihminen joudu kiusatuksi koulussa tai vaaraan kadulla kävellessään vain siksi että kuuluu seksuaalivähemmistöön. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarina: En kyllästynyt

Heipä hei immeiset :)

Busseja, kaakaota ja to go- mukeja