Lukion ja yläasteen eroja

Terve taas!

Nyt olisi sellainen tilanne että on vikat kouluviikot meneillään.

Eikös olekin jännää. Tosi.

Mut tässä kohtaa näkyy suurin ero lukion ja yläasteen välillä. Tai siis onhan niitä muitakin.

Tässä nyt pari eroo:

  1. Työtä on enemmän. Ei se työ suurimmaksi ajaksi paljon ole vaikeampaa mutta sitä vaan on tehtävänä aivan pirusti. Varsinkin kun on erikoislinjalla
  2. Kokeet on vaikeempia. Kokeissa on paljon esseekysymyksiä. Se tarkoittaa, että pitää oikeasti tietää paljon asioita. Siis kunnolla pitää tietää ne asiat.
  3. Opiskelu tapahtuu kursseina. Ei ole aina tiettyä ainetta koko vuoden ympäri ja kaikilla samaa määrää vaan aineet jaetaan kursseihin. Kaikilla kursseilla on eri aiheet siitä aineesta ja niitä käydään tietty määrä pakollisia kursseja ainetta kohtaan ja sen lisäksi itse valittu määrä ylimääräisiä kursseja. Koko lukion aikana täytyy käydä kuitenkin 75 kurssia. 
  4. Lukujärjestykset tehdään itse. Tämä antaa kaikille mahdollisuuden päättää itse mihin aikaan vuodesta tai päivästä haluaa vaikka matematiikan kurssinsa käydä. 
Ja nyt sitten se suurin ero kaikista. Tätä en edes tajunnut ennen kuin vasta nyt, kun se tulee kohdalle. 

Viimeisillä viikoilla ei ole rentoa!!

Yläasteella viimeiset viikot olivat aina kaikkein rennoimpia. Katsottiin elokuvia ja pelattiin Kahoottia jokaisilla tunneilla. Koulukirjoja tuskin edes tarvitsi ja suurin osa jätti muutamana viimeisenä päivänä reputkin kotiin. Jos joku opettaja päätti kuitenkin pitää tuntinsa opetuksena, mentiin usein ulos opiskelemaan.

Lukiossa asia on täysin toisin. Sen sijaan, että voisi alkaa rentoutua kesää varten, joutuu opiskelemaan apinan raivolla koeviikkoa varten! 

Oi kuinka hauskaa!

Toi oli nyt viestinä kaikille teille yläastelaisille lukijoille, joiden mielestä yläasteella on jo rankkaa, niin odottakaa vaan lukioon. 

~Nipsu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarina: En kyllästynyt

Heipä hei immeiset :)

Busseja, kaakaota ja to go- mukeja